zoek

Meer weten?
De specialisten van WNK Personeelsdiensten verkennen graag met u de mogelijkheden. Neem dan contact op met:

Paul Twint
06 108 03 810
p.twint@wnk.nl

voor informatie of voor een vrijblijvend gesprek.

Jobcarving maakt uw bedrijf efficiënter en socialer

Jobcarving is een methode om functies of banen te creëren die specifiek passen bij mensen met een arbeidsbeperking. Bij jobcarving wordt binnen een bedrijf of organisatie gekeken welke taken uit bestaande takenpakketten kunnen worden gesplitst. Deze taken worden vervolgens herverdeelt in gespecialiseerde en eenvoudigere taken. Werk uit de laatste categorie kunnen interessante banen opleveren voor mensen met een beperking. Het betreft onder meer lichte administratieve, productie, logistieke en zorg taken.

Voordelen jobcarving

 • Een belangrijk voordeel van jobcarving is dat gespecialiseerde werknemers in uw bedrijf zich volledig kunnen richten op hun hoofdwerkzaamheden. Dit leidt tot meer efficiëntie, omdat zij niet meer worden afgeleid door bijzaken.
 • Jobcarving helpt ook de personeelskosten te verlagen. U hoeft minder snel extra gespecialiseerd personeel aan te nemen, omdat uw huidige medewerkers efficiënter kunnen werken. Bovendien krijgt u voor het in dienst nemen van medewerkers met een beperking loonkostensubsidie, welke u een financieel voordeel oplevert.
 • Daarnaast zorgt jobcarving voor een sociale en duurzame bedrijfsvoering, omdat u kansen biedt aan mensen met een beperking.

Werkwijze

Jobcarving kent twee startpunten vanuit de werkgever:

 • Starten bij een vacature; Jobcarving is dé oplossing om te komen tot een passende match tussen uw vacature en kandidaten met een beperking. Hierbij wordt gekeken hoe de vacature is aan te passen op de mogelijkheden van de kandidaat.
 • Starten bij het zittend personeel; Jobcarving helpt (te) hoge werkdruk te verlagen. Hierbij worden bestaande takenpakketten en functies beoordeeld en taken afgesplitst. Zo ontstaat ruimte in bestaande functies en worden nieuwe (eenvoudige) functies gemaakt voor een kandidaat met een beperking.

De volgende stappen zet je meestal bij een jobcarving traject:

 • Analyse bestaande functie of vacature
 • Beoordelen en splitsen functie
 • Creëren nieuwe (eenvoudigere) functie
 • Matchen kandidaten vanuit doelgroep
 • (Proef) Plaatsing
 • Begeleiding

Op zoek naar medewerkers?

Doorloop alles wat er bij komt kijken in enkele stappen en ontdek de voordelen van detachering via WNK!

U zoekt personeel?

Via WNK kunt u kandidaten vanuit de Participatiewet, Wajong of met een WSW indicatie inzetten voor uw bedrijf. Als u kiest voor kandidaten vanuit WNK, draagt u bij aan een eerlijke, sociale en inclusieve arbeidsmarkt in de regio Alkmaar. Bovendien is het ook gewoon leuk en geeft het voldoening om mensen met een arbeidsbeperking in te zetten in uw organisatie.

Wij hebben kwaliteiten.

Onze kandidaten hebben talenten. Hiermee leveren ze een waardevolle bijdrage aan uw organisatie. Wanneer kandidaten eenmaal de juiste werkplek hebben gevonden, dan ontwikkelen ze zich tot zeer gemotiveerde en loyale medewerkers. De talenten passen goed bij werkzaamheden binnen productie en logistieke bedrijven, supermarkten, kringloopbedrijven en schoonmaakbedrijven. Ook zijn onze kandidaten vaak werkzaam in de zorg, groenvoorziening en op scholen in diverse uitvoerende rollen.

WNK maakt de ideale match.

Wij zijn in staat om uw vraag te vertalen naar de mogelijkheden van onze kandidaten. Wij zijn een specialist in het matchen, begeleiden en het detacheren van mensen met een arbeidsbeperking. Wij bieden een gratis proefplaatsing om in de praktijk te beoordelen of de match tussen kandidaat en uw organisatie de juiste is.

Voor een langdurige samenwerking.

Wij gaan voor een langdurige en waardevolle samenwerking. Zo bieden wij ù en de kandidaat continuïteit. Wij willen ondernemers in de regio laten ervaren hoe goed het voelt om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden. Wij bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt waar iedereen mee doet. Doet u mee?

Alles goed geregeld.

Wij maken het u makkelijk. Met onze detacheringsoplossing kunt u flexibel en met weinig risico’s met onze kandidaten aan de slag. De kandidaat blijft in dienst van WNK. WNK zorgt voor de loonbetaling, de ziektebegeleiding en de wettelijke verplichte afdrachten van salaris. Bij ziekte wordt grotendeels geen detacheringsvergoeding doorberekend. WNK zorgt kosteloos voor goede persoonlijke begeleiding van de kandidaten en uw organisatie middels jobcoaching.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze diensten? Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op!