Vomar

Samenwerking met Vomar voordeelmarkt

Naamloos-1Het is zoals met veel grote dingen in het leven: ze beginnen klein. In dit geval met een rondetafelgesprek in het AFAS stadion medio 2011. Onder regie van de wethouder Sociale Zaken van Alkmaar, gingen WNK Personeelsdiensten en enkele regionale werkgevers met elkaar in gesprek over mogelijke vormen van samenwerking. Een van deze gesprekken leidde eind 2011 tot een samenwerkingsovereenkomst tussen de partijen Vomar Voordeelmarkt en WNK Personeelsdiensten.

Een overeenkomst met duidelijke ‘groeiambities’. Vomar wil in elk bedrijfsonderdeel minstens één persoon met een arbeidsbeperking (lichamelijk, psychisch of verstandelijk) aan het werk hebben. Dat betekent dat gemikt wordt op een totaal van zestig tot zeventig medewerkers uit deze doelgroep.

Deze medewerkers zijn in dienst van WNK Personeelsdiensten en worden gedetacheerd bij Vomar Voordeelmarkt. De inzet van jobcoaches staat garant voor de nodige begeleiding. Dit is maatwerk.

“Inclusieve arbeidsmarkt”

Het is een win-win situatie, ook financieel. Dat is niet onbelangrijk in een tijd waarin elke euro omgekeerd moet worden. Bedrijven verzekeren zich op een maatschappelijk verantwoorde manier van nuttige arbeidskrachten, de gemeente ziet een inclusieve regionale arbeidsmarkt ontstaan en WNK Personeelsdiensten brengt op een gezonde basis de verbinding tussen al die belangen tot stand.

“Met WNK zijn we in één keer waar we willen zijn”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft bij Vomar Voordeelmarkt altijd hoog in het vaandel gestaan. Voorafgaande aan de samenwerking tussen Vomar en WNK Personeelsdiensten liepen er al 35 medewerkers uit SW en Wajong rond. “Die waren via verschillende kanalen bij Vomar Voordeelmarkt gekomen, ieder met een eigen supportorganisatie op de achtergrond. Het overzicht ontbrak en de administratieve belasting was hoog. Vomar Voordeelmarkt vroeg zich af of dat niet beter en overzichtelijker kon.”

“Met WNK zijn we in één keer waar we willen zijn. We doen zaken met één organisatie. Eentje die zijn sporen heeft verdiend in de re-integratie en ons maximaal ontzorgt. De professionele jobcoaching is gegarandeerd. Dat biedt ook het stabiele kader om verantwoord door te groeien in het aantal medewerkers met een beperking. Sterker nog, WNK Personeelsdiensten kan die kandidaten vanuit haar opgebouwde netwerk en eigen SW- en Participatiebestanden zelf aanleveren.”

Vomar Voordeelmarkt is een regionale supermarktketen in de 63 winkels binnen de driehoek Den Helder, Noordwijk, Almere en Utrecht, werken er in totaal ruim 5000 zeer gemotiveerde mensen en bezoeken meer dan 750.000 klanten wekelijks de winkels. Het servicecentrum (hoofdkantoor) alsmede de centrale worstmakerij en slagerij, centrale bakkerij en het distributiecentrum zijn gevestigd in Alkmaar.