sorteerder

PostNL

Groepsdetachering bij PostNL

PostNL Pakketten ontwikkelde samen met een aantal SW-bedrijven en het UWV een nieuw concept voor de distributiecentra van PostNL-pakketten. Dit concept is operationeel uitgerold in Utrecht, Amersfoort, Waddinxveen, Elst, ‘s Hertogenbosch, Hengelo, Breda, Sittard, Leeuwarden, Kolham, Den Haag, Eindhoven, Goes en Opmeer.

Sinds 16 juni 2014 is WNK Personeelsdiensten verantwoordelijk voor de personele bezetting in het postsorteercentrum in Opmeer. De medewerkers sorteren er de pakketten en zorgen voor alle interne transporten. Hierbij worden ze begeleid door leidinggevenden van WNK Personeelsdiensten. Alle medewerkers werken op de locatie in Opmeer.

PostNL en WNK Personeelsdienstenbedrijf maken goede afspraken over selectie en de begeleiding op de werkvloer. Met grote zorgvuldigheid zijn alle medewerkers gescreend. Al deze medewerkers voldoen aan de eisen welke PostNL hier aan stelt. PostNL biedt zo echt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bedrijfsprocessen vormen de essentie van elke organisatie. De processen in het postsorteercentrum in Opmeer worden uitgevoerd met de “lean”filosofie als basis. In de loop van de tijd hebben we het proces in Opmeer eigen en professioneel gemaakt.

Gestart wordt ‘s morgens vroeg om 06.00 uur met een groep van 9 medewerkers die de niet-machine-geschikte pakketten sorteert en handmatig in de juiste route legt. Daarna, om 07.00 uur, start een groep speciaal voor de verwerking van Bol.com-pakketten. Vanaf 08.30 uur worden alle verder aangeboden pakketten verwerkt. Op deze wijze worden er per dag gemiddeld 35.000 pakketten door de gemotiveerde medewerkers van WNK Personeelsdiensten verwerkt.

Sinds 6 november 2015 rijden we ook in de avonduren pakketten uit voor PostNL. Deze werkzaamheden verzorgen wij in het gebied Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Ook hier geldt dat deze medewerkers door WNK Personeelsdiensten begeleid worden in het werk. Deze begeleiders hebben allen een intensieve opleiding van PostNL gevolgd, om de integratie van beiden organisaties zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

De samenwerking met PostNL verloopt zeer prettig. Wekelijks is er overleg waar beide partijen verbeterpunten bespreken. Deze overleggen zijn van groot belang, want mede daardoor kunnen wij de hoge kwaliteit van werk wat gevraagd wordt door PostNL garanderen en continueren.

  • Werken bij PostNL