magazijnmedewerker

Werken bij WNK

Vanaf 1 januari 2015 is het niet meer mogelijk om je aan te melden om een SW-indicatie aan te vragen en op die manier via WNK Personeelsdiensten aan het werk te gaan. Voor iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt zonder steuntje in de rug niet redt, geldt vanaf 1 januari 2015 de Participatiewet.

Heb je een uitkering en moeite met het vinden van een baan of met zelfstandig werken omdat je een arbeidsbeperking hebt? Dan kun je terecht bij eigen gemeente. De gemeente draagt zorg voor uitvoering van de Participatiewet. Zie hiervoor de informatie onder aan dit bericht. Zij kunnen je vertellen welke ondersteuning ze jou kunnen bieden om aan het werk te gaan en te blijven.

Betere kansen op werk

Werkgevers en overheid zorgen de komende jaren voor 125.000 extra banen. Deze banen zijn bedoeld voor mensen die het wettelijk minimumloon niet kunnen verdienen door een arbeidsbeperking. Met de invoering van de participatiewet op 1 januari 2015 is de Wet sociale werkvoorziening vervangen. Dit betekent ook dat de wachtlijst Wsw per 1 januari 2015 is komen te vervallen. Mensen die op deze wachtlijst stonden, kunnen nu een beroep doen op de Participatiewet. Mensen die vóór de invoering van de participatiewet op 1 januari 2015 op de wachtlijst voor de sociale werkvoorziening stonden en Wajongers, krijgen in 2015 en 2016 voorrang voor deze banen.

Heb je ondersteuning nodig bij het zoeken naar werk omdat je een arbeidsbeperking hebt, dan zijn onderstaande instanties voor jou van belang.

    • Ben je woonachting in de gemeente Alkmaar, Langedijk of Heerhugowaard dan kan je je melden bij “Halte Werk” . Je kunt Halte Werk telefonisch bereiken op telefoonnummer 14072, kies ‘Alkmaar’. Op de website www.haltewerk.nl kun je meer informatie vinden.
    • Inwoners van de gemeente Heiloo kunnen terecht bij het Sociaal Team Heiloo, telefoonnummer 072- 535 66 66 of via de website van de gemeente, www.heiloo.nl
    • Inwoners van de Gemeente Bergen bij het Sociaal Team Bergen, telefoonnummer 072- 888 00 00 of via de website van de gemeente, www.bergen-nh.nl
    • Inwoners van de Gemeente Castricum bij het Sociaal Team Castricum, telefoonnummer 0251- 661299 of via de website van de gemeente, www.castricum.nl